Babázzunk együtt

Vegetáriánus vagyok és van két cicám is. Szóval jelentős hátránnyal indultunk amikor a babánk érkezett és a "jó akaróknak" mindíg volt egy rém storija az ilyen "esetekről". És ha még ez mind nem lett volna elég még szoptatni sem tudtam rendesen. Akkor, sok sírás után, úgy döntöttem utána járok a dolgoknak. Ebben a blogban az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat írom meg.

Friss topikok

  • pelorata: Az én kislányom 3 hónapos kora óta szopja az ujját, egyszerre kettőt kap be. Most lesz 1 éves, és ... (2012.04.14. 21:04) A negyedik hónap
  • Babamóka: Hú ezt a hangya irtó tippet kipróbálom!!! Csak attól félek, hogy Z a kis hangyám is kedvet kap a k... (2010.05.19. 16:25) Praktikus ötletek 2.
  • Babamóka: Valóban nagyon jó ez a könyv, főként mostanában veszem hasznát, hogy már játszani is lehet a picúr... (2010.05.19. 16:17) Fejlesztési lehetőségek

Linkblog

Archívum

Mennyit hízhatok terhesség alatt?

2010.05.07. 14:40 - Babázzunk

Címkék: terhesség hízás bmi

Sokszor ellenkező véleményeket lehet hallani a terhesség alatt felszedett kilókkal kapcsolatban. Mi az egészséges? 9kiló plusz az sok vagy kevés? Pedig általában nem is hízásról van szó, hanem a várandósság természetes velejárójáról, a baba fejlődéséhez szükséges súlygyarapodásról. Hogy ez kinél hány kilót jelent, az főként azon múlik, hogy milyen testsúllyal estél teherbe.

 

 Az biztos, hogy mindig az arany középút a megoldás. Ugyanis ha nagyon sokat hízunk, akkor azt megsínyli a bőrünk a gerincünk és ízületeink, nem beszélve arról, hogy a babának sem teszünk jót ezzel. A másik véglet is káros mivel gyermekünk alacsony születési súllyal érkezhet közénk.

Az amerikai Nemzeti Szív, Tüdő és Haematológiai Intézet (NHLBI) 1998-ban tette közzé az azóta is elfogadott BMI (testtömegindex) táblázatot kismamák számára, amely iránytűként szolgálhat a kilók útvesztőjében. A BMI a kilogrammban kifejezett testsúly osztva a testmagasság méterben megadott négyzetével.

 Ha tehát 1,67 méter vagy és várandósságod előtt 55 kiló voltál, akkor: 55/1,672=19,72. Vagyis a BMI-d szerint sovány testalkatú vagy, így 14-20kilót szedhetsz fel a kilenc hónap során.

Az alábbi leírás segítségül szolgálhat ahhoz, hogy az ideális testsúlygyarapodást megcélozhasd.
 
Ha a terhesség előtti állapotod normál BMI-t azaz 18,5-24,9 értékű volt a testömegindexed akkor a te várható vagy megengedett hízásod 12,5-17,5 kilóig terjedhet.
 

Ha a sovány nők (BMI 18 alatt) táborába tartozol, akkor neked egy kicsivel több is megengedett. 14-20 kg között még normális a súlygyarapodásod.

 Vigyázni akkor kell ha a túlsúlyosokhoz (BMI 25-29,9) esetleg az elhízott (BMI 30 felett) kategóriába tartozol mert míg az előző 7,5-12,5kg között hízhat addig az utóbbi max. 7,5kilót.
 
Ikerterhességnél a BMI-től függetlenül 17,5-22,5 kg közötti a normális súlygyarapodás.
 
 MDK

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr331981788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása