Babázzunk együtt

Vegetáriánus vagyok és van két cicám is. Szóval jelentős hátránnyal indultunk amikor a babánk érkezett és a "jó akaróknak" mindíg volt egy rém storija az ilyen "esetekről". És ha még ez mind nem lett volna elég még szoptatni sem tudtam rendesen. Akkor, sok sírás után, úgy döntöttem utána járok a dolgoknak. Ebben a blogban az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat írom meg.

Friss topikok

  • pelorata: Az én kislányom 3 hónapos kora óta szopja az ujját, egyszerre kettőt kap be. Most lesz 1 éves, és ... (2012.04.14. 21:04) A negyedik hónap
  • Babamóka: Hú ezt a hangya irtó tippet kipróbálom!!! Csak attól félek, hogy Z a kis hangyám is kedvet kap a k... (2010.05.19. 16:25) Praktikus ötletek 2.
  • Babamóka: Valóban nagyon jó ez a könyv, főként mostanában veszem hasznát, hogy már játszani is lehet a picúr... (2010.05.19. 16:17) Fejlesztési lehetőségek

Linkblog

Archívum

5 tipp a bababőr ápolásához

2010.05.08. 14:37 - Babázzunk

Címkék: tipp baba ápolás bababőr

Dr. Atherton gyermek bőrgyógyász az amerikai Great Ormond Klinika szakorvosa megosztja az 5 legjobb tippet a bababőr ápolásához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A babaérkezés izgalmas élmény minden új szülőnek azonban az első napokban az elsöprő érzés mellé társulhat a nyugtalanság is, különösen, ha első gyermekük.

Sok új anyukának problémát okoz az érzékeny bababőr kezelése és ápolása. Szerencsére apró változtatások is hatalmas változást idézhetnek elő kicsid bőrén
 
 
  1. Ne használjon szappant vagy más habzó terméket a baba fürdetése közben.
 
  1. Kerülje, a túlszáraz levegőt a kicsi szobájában
 
 
  1. Kerülje az olyan hidratáló krémeket melyek magas koncentrációban tartalmaznak
tartósítószert. Válassza inkább a természetes összetevőket tartalmazót.
 
  1. Mossa a baba ruháit kifejezetten gyermekeknek kifejlesztett mosószerrel és öblítővel amely kicsit vagy egyáltalán nem illatosított.
 
  1. Hozzátáplálásnál vigyázzunk, hogy a bőrt irritáló savas ételekkel ne kerüljön kapcsolatban. Ilyenek például a gyümölcsök, gyümölcslevek, paradicsommártás és a sós vagy fűszeres ételek. Ezek kimarhatják a pici bőrét.

Ezen túlmenően annak érdekében, hogy a baba kényelmesen birtokba vehesse az új környezetét, az anyukáknak figyelniük kell arra, hogy minden szövet, ami érintkezik a baba bőrével puha, nedvszívó és nem durva szövésű, koptató hatású legyen.

MDK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr201983824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása