Babázzunk együtt

Vegetáriánus vagyok és van két cicám is. Szóval jelentős hátránnyal indultunk amikor a babánk érkezett és a "jó akaróknak" mindíg volt egy rém storija az ilyen "esetekről". És ha még ez mind nem lett volna elég még szoptatni sem tudtam rendesen. Akkor, sok sírás után, úgy döntöttem utána járok a dolgoknak. Ebben a blogban az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat írom meg.

Friss topikok

  • pelorata: Az én kislányom 3 hónapos kora óta szopja az ujját, egyszerre kettőt kap be. Most lesz 1 éves, és ... (2012.04.14. 21:04) A negyedik hónap
  • Babamóka: Hú ezt a hangya irtó tippet kipróbálom!!! Csak attól félek, hogy Z a kis hangyám is kedvet kap a k... (2010.05.19. 16:25) Praktikus ötletek 2.
  • Babamóka: Valóban nagyon jó ez a könyv, főként mostanában veszem hasznát, hogy már játszani is lehet a picúr... (2010.05.19. 16:17) Fejlesztési lehetőségek

Linkblog

Archívum

Itt a nyár!!!2.

2010.05.10. 13:36 - Babázzunk

Címkék: utazás nyár nyaralás baba tippek

Ahogy ígértem folytatom az előző cikkemet. Hasznos tippeket adok az első, közösen eltöltött kis családi vakációhoz, hogy feledhetetlen élmény lehessen.

Ruházat:

Sapka vagy kendő, hogy a picik nehogy napszúrást kapjanak

Hosszú ujjú felsők, mert az esték hűvösek lehetnek

 

Esőkabát – Még akkor is vigyünk, ha babakocsin van esővédő fólia, mert ha ölben visszük a picit, akkor is jól jön egy esővédő ruha
 
Szellős, természetes anyagból készült ruhák, mert a melegben könnyen kidörzsölődhet a pici bőre a különböző anyagoktól

 

2 törölköző – Ajánlott egyet vinni a strandra és egyet vinni külön a pici számára. Sajnos a strandos törölköző mindig annyira homokos lesz, hogy nem egészséges benne törölközni!
 
Papucs: strandos és benti

 

Tipp: Olyan úszógumit válasszunk, ami keresztpántos a baba fenekénél, mert nyílt vízen a karúszó nem ajánlott, mivel a hullám ledobja a kezéről a gyereknek

 

Eszközök

 

Konnektordugót – A picik ide-oda tudnak kúszni-mászni, így könnyen bele tudnak nyúlni a konnektorokba! Megkönnyítjük a saját dolgunkat, ha viszünk magunkkal konnektordugót a biztonság kedvéért! Ne felejtsük el az univerzális konnektor adapter, így biztosak lehetünk abban, hogy elektromos eszközeinket minden országban tudjuk használni!
 
Autós cumisüveg melegítő
 
Pótcumi
 
Tipp: Vigyünk magunkkal felfújható gumicsónakot! Azon túl, hogy a gyermekek nagyon fogják élvezni ezzel a pancsolást, még a pici gyerekeket meg is tudjuk benne esténként fürdetni, így nem kell egy komplett kádat magunkkal vinni!
 
Körömvágó szett – Igyekezzünk olyan babaápolási készletet venni, amiben minden van, hogy ne az utazás során döbbenjünk rá, hogy mi hiányzik!
 
Szélsátor
 
Szobahőmérő – Általában nagy különbség van a felnőttek hálója és azok a szobák között, ahol a kiságy van. Általában a legnagyobb hely, ahol az utazóágyat elhelyezhetjük, az erkélyablak előtt van, így több fokkal hűvösebb lehet a baba alvóhelye és mi ágyunk között!
 
Alvóka vagy Úti barát – Ajánlott a kedvenc játékokra egy cetlit tenni, hogy hova küldjék vissza, ha valahol elhagyjuk! Semmi sem teheti jobban tönkre egy kisgyermek nyaralását, mint egy elhagyott alvótárs!

 

Háti hordozó, kenguru vagy hordozókendő a városi nézegetéshez

 

Orrszívó – Ne felejtsük el, hogy nem mindegyik országban lehet porszívós orrszívót kapni. Személyes tapasztalatomból tudom, hogy Lengyelországban csak kézi orrszívót találtunk, ami egyáltalán nem segített a fiamon. Így haza kellett jönnünk nyaralás helyett!
 
Babavíz – Ellenőrizzük, hogy az adott országban fogyasztható-e az ivóvíz. Ha nem, akkor érdeklődjünk, hogy hol kaphatunk palackozott vizet vagy ha autóval utazunk, vigyünk magunkkal babavizet, amit forralás nélkül adhatunk a babának!
 
Bébiétel – Ha gyermeknek van olyan étele vagy megszokott márkája, ami nem kapható az adott országban, akkor abból ajánlott betáraznunk, hogy a kicsi teljes életvitele ne boruljon fel teljesen!

 

 Tipp: Nézzük meg, hogy az adott térségben van-e honos mérgező növény és hogy ezek hogy néznek ki! Így tudjuk, hogy mire kell odafigyelnünk!

 

Szúnyogháló az utazóágyra
 
Napernyő a babakocsira
 
Naproló az autóba
 
Thermopohár – Praktikus dolog, így kint hagyhatjuk a picik italát és nem forr fel benne az innivaló!
 
Utazóágy
 
Pelenka
 
Zseblámpa – Idegen apartmanban megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, ha van egy zseblámpánk, így a gyermek éjszakai ellenőrzése során nem megyünk neki mindennek!
 
Úszó pelenka
 
Sterilizáláshoz alkalmas eszköz

 

Jó nyaralást:)

A bejegyzés trackback címe:

https://babazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr181989657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása