Babázzunk együtt

Vegetáriánus vagyok és van két cicám is. Szóval jelentős hátránnyal indultunk amikor a babánk érkezett és a "jó akaróknak" mindíg volt egy rém storija az ilyen "esetekről". És ha még ez mind nem lett volna elég még szoptatni sem tudtam rendesen. Akkor, sok sírás után, úgy döntöttem utána járok a dolgoknak. Ebben a blogban az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat írom meg.

Friss topikok

  • pelorata: Az én kislányom 3 hónapos kora óta szopja az ujját, egyszerre kettőt kap be. Most lesz 1 éves, és ... (2012.04.14. 21:04) A negyedik hónap
  • Babamóka: Hú ezt a hangya irtó tippet kipróbálom!!! Csak attól félek, hogy Z a kis hangyám is kedvet kap a k... (2010.05.19. 16:25) Praktikus ötletek 2.
  • Babamóka: Valóban nagyon jó ez a könyv, főként mostanában veszem hasznát, hogy már játszani is lehet a picúr... (2010.05.19. 16:17) Fejlesztési lehetőségek

Linkblog

Archívum

Top tippek a terhesség alatti pihenéshez

2010.05.07. 14:33 - Babázzunk

Címkék: terhesség tippek pihenés

 

Levegővétel

 
Fejleszd tudatosan a levegővételt terhességed alatt. Te és kisbabád javát szolgálja és nem utolsó sorba segítségedre lesz a szülésnél is. A légző gyakorlatok mély és ritmikus légzésből állnak. Ez oldja az izomfeszültségeket, alacsonyan tartja a vérnyomást és segít gyorsabban elaludni.
Végy egy nagy levegőt és fújd ki olyan lassan, ahogy csak tudod. Ismételd meg párszor egymásután. Naponta szánj rá időt.
 
Masszázs
 
A masszázs csodálatos módja a stressz és az izomfáradtság oldásának terhesség alatt. A gyengéd masszázs technikák csökkentik a fájdalmat és növelik a mozgékonyságot. Kérd meg partneredet vagy egy barátodat, hogy finoman nyomkodja meg a lábadat, kezedet vagy a nyakadat lefekvés előtt. Vagy kényeztesd magad egy profi masszőrnél, azonban ügyelj arra, hogy kismama masszázsban részesítsen. Az első 3 hónapban feltétlen említsd meg a terhességedet, mert vetélést is okozhat.
 
Jóga & Nyújtás
 
A jóga és a stretching nagyszerű módja tested, pihentető kezelésére miközben tónust és rugalmasságot is ad. Manapság már sok fittness terem és egészségügyi klub kínál különböző jóga és stretching órát már kifejezetten kismamák részére is.
Sok könyv is megjelent már ebben a témában.
 
15 perc relaxálás
 
Adj magadnak minden nap 15 percet a teljes kikapcsolódásra. Kapcsold ki a TV-t telefont és mindent ami megzavarhatja nyugalmadat. Ez egy jó módja annak, hogy pihenhess és újra feltöltsd energiával az egész testedet. Feküdj le a fölre vagy egy ágyra és engedd el magad. Kezdetben feszítsd meg a lábujjaidat, majd lazítsd el őket. Majd nyomd össze a lábaidat szorosan, aztán lazítsd el. Feszítsd a karjaidat teljesen a testedhez, majd hagyd, hogy teljesen elernyedjenek. Told fel a vállaidat a füled felé majd teljesen lazítsd el őket. Feszítsd meg az arcizmaidat, majd engedd, hogy kisimuljon. Engedd, hogy átjárja a testedet a teljes nyugalom és pihenés. Ezek az apró gyakorlatok segítenek neked akkor is, ha feszültnek érzed magad. Ilyenkor képzeld el magad a földön vagy az ágyon amint a gyakorlatokat végzed és már is oldódni fog a feszültséged.

 

Komolyzene
 
A relaxáló klasszikus zene, mint Mozart tökéletesen segít kikapcsolódni azonban nem csak neked, de a babádnak is. Kutatások bizonyítják, hogy a komolyzene aktiválja az alfa agyhullámokat, amelyek segítenek a belső nyugalom és elégedettség érzésének kialakulásában. Ülj le egy székre vagy feküdj egy ágyra és figyeld a zenét. Ahogy hallgatod, tested lassan teljesen ellazul annyira, hogy szinte úgy érzed, belesüppedsz az ágyba.
 
Aromaterápia
 

Ez az egyik legjobb módja annak, hogy segítsen kiküszöbölni a hangulatingadozást, ami jellemző az áldott állapotban lévő nőkre. Nem minden illóolaj biztonságos a terhesség alatt. A rózsaolaj kifejezetten relaxáló hatású, míg a levendula, neroli és szerecsendió mélyen nyugtató hatású. A Geranium nagyszerűen serkenti a vérkeringést. Használj néhány cseppet mandula olajban. Ezeket az olajokat használhatod fürdővízhez és masszázsra is. Ha párcsepp levedulát teszel a párnád

sarkára mélyebben és nyugodtabban fogsz aludni. De ne vidd túlzásba, mert ha sokat használsz zavaró is lehet.
 
Vizualizáció
 
A vizualizáció is sokat segíthet a relaxálásban. Képzelj el olyan helyzeteket, amik téged megnyugtatnak. Ezek a képek szólhatnak egy homokos tengerpartról vagy egy sétáról egy erdei sétáról, de akár arról is, hogy a kisbabádat tartod a karodban. Engedd, hogy a fantáziád elragadjon és halld a hangokat, érezd az illatokat. Ehhez lehet, hogy szükséged lesz egy kis gyakorlásra, de próbálkozz. Miután elsajátítottad a technikát, fantáziád segít, hogy csökkentsd a szorongást vagy lecsendesítsd a gondolataidat.
 
MDK

A bejegyzés trackback címe:

https://babazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr711981767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása